BØRNENE HAR KUN OS

Alle børnene på Vedanhjemmet har hver sin unikke historie. Fælles for dem alle er, at deres forældre ikke kan passe på dem. Nogle børn har mistet deres mor under fødslen, og andre er blevet født uden for ægteskabet. Det er tabu i Nigeria, og moren risikerer at blive dræbt, hvis hendes familie opdager, at hun har været gravid – selv ved voldtægt. Mødrene er ofte meget unge kvinder på 15-17 år. Andre børn bliver valgt fra, fordi de fødes med et handikap.

Vi siger aldrig nej til et barn. Vi ved, at vi er børnenes sidste chance. Mange af børnene, der er fundet på gaden er ofte hårdt medtagede, når de kommer til os. Nogle er dehydrerede, andre underernærede eller er bidt af dyr og har slemme sår. Ofte bliver vi derfor nødt til at få børnene behandlet på hospitalet, inden de kommer hjem på børnehjemmet.

Børnene har kun os. Vi giver dem så meget omsorg, støtte og tryghed, som vi overhovedet kan. Det er en stor opgave, men vi gør alt, hvad vi kan, for at give børnene de bedste betingelser for en lys fremtid. Det fortjener alle børn.

Når børnene bliver ældre begynder de at spørge os: ”Hvor kommer jeg fra? Hvor fandt I mig?

Ofte ved vi meget lidt om børnenes fortid. Nogle børn er fundet på gaden. Efterladt. Andre er blevet bragt til børnehjemmet lige efter fødslen. Det er meget sparsomt, hvad vi får af oplysninger om barnet. Ofte kender vi heller ikke børnenes præcise fødselsdag. Vi synes, at børnene har krav på at vide, hvor de kommer fra, og hvordan de blev fundet. Men vi er også meget opmærksomme på, at det er hårdt at høre, at deres mor og far ikke magtede eller kunne at passe på dem. Vi ved, at alle børn har brug for at have deres egen historie, deres eget fundament. Så vi gør meget ud af først at fortælle børnene deres historie, når vi vurderer, at de er klar til det.

Vores børn er skønne, sjove og dejlige unger med hver sin personlighed. Nedenfor kan I læse lidt om børnene og deres historie.  Historierne er barske, men vi synes det er vigtigt, at netop disse historier bliver fortalt for at forstå, hvor vigtigt Vedanhjemmets arbejde er.